- Specialisaties

 

Als gediplomeerde pedicure en lid van brancheorganisatie ProVoet heb ik mij na de basisopleiding verder gespecialiseerd en gecertificeerd voor verschillende technieken. Ik u de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Schimmelnagels (Onychomycose)

Om schimmelnagels te behandelen is een gedegen behandelplan nodig. Er kan gekozen worden voor verschillende middelen:

  • Orale medicatie.
  • Een lokale fungicide.
  • Laser behandeling
  • Een PACT therapie


Bij iedere behandeling dient u rekening te houden met mogelijke risico factoren. Men moet ook de nagels dunner laten frezen en een schimmelpoeder gebruiken om de schimmelsporen te bestrijden in de schoenen, sokken en kousen. Het kan tussen drie maanden en een jaar duuren voordat men resultaat ziet.

Zelfs orale medicatie werkt alleen bij 60% van de bevolking en schimmels komen soms binnen 3 jaar weer terug. De schimmels zijn hardnekkig. Het bloed moet ook tussentijds onderzocht worden ivm mogelijke schade aan de lever.

Sommige mensen willen een meer natuurlijke remedie proberen zoals, tea tree olie, azijn, molkosan, dode zeezout enz., maar dit is alleen effectief om de schimmel terug te dringen en niet genezen. Laser en PACT therapieën zijn duur en hebben ook geen garantie op genezing.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.